Winter Tasmania winterproducten haardhout THM

Tasmania staat ook voor u klaar tijdens de winter

Tasmania en THM staan natuurlijk vooral bekend om de houtskool & briketten die elk jaar weer in groten getale in de winkels liggen. Meestal komen onze zwarte en groene verpakkingen met de geelrode vlam ergens in maart tevoorschijn. En hoewel barbecueën steeds populairder wordt in de winter, worden deze producten in oktober weer stilletjes vervangen voor andere producten, meer gericht op het najaar. Maar ook Tasmania heeft producten die uitermate geschikt zijn voor de herfst of winter!

Firepit barbecue

Wat te denken van haardblokken, schoorsteenreinigers of haardhout? Steeds vaker liggen onze winterproducten in de schappen van een super- of bouwmarkt. Maar Tasmania heeft ook een heel leuk 2-in-1 product ontwikkeld. De THM firepit-barbecue is een verrassend stevig product die zowel als buitenhaard dan wel barbecue kan dienen. Zo heb je in de lente en zomer een gemakkelijk mee te nemen barbecue, terwijl je in de herfst of winter met hetzelfde product een buitenhaard hebt. Kortom, de firepit-barbecue is het gehele jaar door te gebruiken!

De Firepit-barbecue wordt onder meer verkocht door Bol.com en Topklassedeals. Bestel hem bij Bol.com of nog voordeliger bij Topklassedeals.

Zweedse fakkels

Wil je echt een knusse sfeer creëren in de tuin, dan moet je de Zweedse fakkels hebben. Deze fakkel is een boomstammetje, uitgewerkt tot fakkel. De ’tuinkaarsen’, zoals wij ze bij Tasmania ook wel noemen, groeien steeds meer in populariteit. Naast dat de tuinkaarsen zeer sfeerverhogend werken zijn het ook goede warmte- en lichtbronnen in de tuin.

Ovengedroogd haardhout; voor de beste prestaties

Er was een tijd dat haardhout traditioneel werd geleverd in netjes. Deze netjes zie je nog steeds bij veel bouwmarkten terug. Ook Tasmania heeft in de eerste helft van 2015 nog deze netjes haardhout verkocht. Maar ook op het gebied van haardhout worden er steeds meer verbeteringen doorgevoerd. Daarom hebben wij er bij Tasmania voor gekozen om ons te gaan concentreren op de oven gedroogde variant van haardhout. De naam verraadt al het verschil; deze haardblokken zijn beter gedroogd en dus is het vochtpercentage in de blokken lager. Met een vochtpercentage tussen de 10 à 20% heeft dit haardhout het beste rendement tijdens het branden. Het klassieke haardhout zit daar toch al gauw 10% boven. Haardhout met een vochtpercentage hoger dan 20% geeft minder warmte en kan bovendien gaan schimmelen.

Dus wilt u het echt warm hebben deze winter, dan kiest u de ovengedroogde haardhout variant van THM! Ze zijn onder meer verkrijgbaar bij de Makro, Deen, Spar en Vomar.

Winter Tasmania winterproducten haardhout THM

Tasmania’s winterproducten. Oven gedroogd haardhout, FSC paraffineblokken, de firepit-barbecue, het roetreinigingsblok, de Zweedse fakkel en last but not least, de witte aanmaakcubes van House of Charcoal.